Roermond - Remunj

De stad Roermond ligt in het hart van de provincie Limburg, aan de rivieren de Roer en de Maas. Een prachtige oude stad die in de Middeleeuwen een rijke Hanzestad en handelsstad was. De Roer stroomt langs het centrum en geeft de stad extra charme waar u vanaf de vele terrasjes aan de Roerkade van kunt genieten. De bisschopsstad heeft een gevarieerd winkelaanbod, de prachtige Munsterkerk, de Christoffel Kathedraal en een aantal mooie pleinen. Naast het historische centrum is Roermond de laatste jaren vooral bekend vanwege het Designer Outlet Center, het grootste outlet center van Europa met een aanbod van 250 designermerken. Dit alles maakt Roermond tot een geliefde stad voor een heerlijk cultureel weekendje-weg of een shopping trip.

Culinair

Roermond heeft een groot aanbod aan goede en gezellige restaurants op loopafstand van Hotel Roermond Next Door. Op de homepage worden een aantal locaties genoemd en wij informeren u graag over waar u uw specifieke culinaire wensen kunt laten vervullen.

Watersport

De Maas en Maasplassen bieden enorm veel mogelijkheden om watersport te bedrijven. Vanuit de verschillende jachthavens en vanaf de kade en de oevers van de Maasplassen worden er legio activiteiten en sporten aangeboden. U kunt kiezen voor een boottocht over de Maas, SUP-en, zeilen, windsurfen en nog veel meer.

Natuur

Op een paar kilometer afstand van het centrum van Roermond staat u midden in de natuur. Het Nationaal Natuurpark de Meinweg is een mooi en uniek natuurgebied om te genieten en te ontspannen in de rust van de bossen, heiden en vennen.

Stadswandeling in Roermond

Via een stadswandeling maak je op een interactieve manier kennis met de historie en bezienswaardigheden in het centrum van Roermond. Roermond is een prachtige stad met oude statige huizen, kloosters, kapellen en kerken. De stad heeft meer dan 750 jaar geschiedenis welke je met een stadswandeling beter leert kennen. Via het VVV Midden-Limburg zijn er volop mogelijkheden voor een stadswandeling in Roermond. Of kijk op www.hartvanlimburg.nl voor leuke uittips.

Kinderen

Ook voor gezinnen met kinderen is er in en rondom Roermond allerhande vertier. Een paar voorbeelden zijn:

- De Maasplassen, strandje en watersport.
- Speeltuin de Kitskensberg
- Boshotel Vlodrop voor activiteiten in en om het Nationaal Park de Meinweg
- Indoorspeeltuin Peewee in Posterholt:
- Bezoekerscentrum De Meinweg/ Brasserie De Boshut in Herkenbosch
- Attractiepark Toverland, nabij Venlo (20 min rijden): 

Voor een dag-bezoek vanuit ons Hotel kunnen wij u aanraden: Maastricht (30 min rijden), Düsseldorf (45 min rijden), Aken (1 uur rijden), Maaseik (25 min rijden) en het witte stadje Thorn (20 min rijden)

Agenda

Wij adviseren u voor de wekelijkse activiteiten, culturele bezoeken en andere toeristische adviezen de uitgebreide site van de VVV- Midden Limburg te bezoeken